12 вкусни рецепти за Содена питка на Бъдни вечер

натрий
1 ч.л. сода за {хляб}
1 заедно с.л. оцет
3 заедно с.л. олио
паричка както и върбова клонка

Техника на приготвяне

Содата се погасява право в оцета. Брашното се пресява както и се прави кладенче. В до него се слагат солта както и олиото както и при малко по малко включи на 1 ч.ч. хладка вода се замества леко пари. Овалва се право в брашно както и почива 10 минути. В до тестото се поставят паричката както и върбовата клонка, завити във фолио. В до намазана заедно с олио тавичка заедно с ръце се оформя питка, като се оставя само малко пари за украса. Заедно с вилица се набожда цялата питка, за наистина със сигурност не се пукне. Идващи от оставеното пари заедно с намазнени ръце се прави кръст водещ върху питката. Намазва се заедно с олио както и се пече 30-35 минути на 180 Заедно с. Като се извади идващи от фурната, се напръсква заедно с вода както и се завива заедно с хавлиена кърпа, за наистина омекне.

* На когото се падне паричката, той определено ще носи парите както и определено ще се надзор за семейството, а клонката е за уелнес както и берекет.

Содени хлебчета със сирене

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело млечни продукти

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.ч. натрошено сирене

натрий

масло

Техника на приготвяне

В до дълбок {съд} се изсипват брашното, киселото млечни продукти заедно с прибавената в посока него сода както и сиренето. Добавя се натрий както и се омесва пари. Идващи от него се оформят 6 питки, които се подреждат право в намазнена държач. Върху всяка питка се прави разрез както и се поставя парченце масло. Пекат се право в загрята заедно с 250 Заедно с печка за за 20 минути.

Содена питка заедно с газирана вода

(*12*)500-550 г брашно

300-350 мл газирана вода

5 заедно с.л. олио

3 заедно с.л. лимонов екстракт

1 както и 1/2 ч.л. натрий

2 ч.л. глюкоза

1 ч.л. сода бикарбонат

Техника на приготвяне

Пресява се 3 пъти 500 г брашно (4 ч.ч. идващи от 200 мл) както и солта. Прави се кладенче средна, право в което се поставя захарта. В до халба се разтваря содата право в лимоновия екстракт. Шупналата микс се изсипва право в кладенчето. Прогресивно се прибавя 300 мл непълнолетен затоплена газирана вода. Замесва се пари. Ако е необходими се прибавя дори повече идващи от газираната вода. При мен 300 мл бяха достатъчни. Поставя се върху непълнолетен набрашнен плот. Омесва гладко както и леко пари както и се оформя на кръгъл. Поставя се право в намаслена или дори покрита заедно с вестник за печене държач заедно с диаметър 20 см. Разстила се равномерно както и се намазва заедно с олио (зехтин). Пече се право в предварително загрята печка, на 170-180 градуса Заедно с. Изпечената питка, гореща, още веднъж се намазва заедно с мазнина (ползвах зехтин). Покрива се заедно с хавлиена кърпа както и се оставя наистина поизстине върху решетка. 

Виж повече:  3 рецепти за домашни курабийки, които ще ви отнемат точно по 15 минути

Содени питки със сирене

2 ч.ч. кисело млечни продукти

2 ч.ч. натрошено сирене

2 ч.л. сода бикарбонат

2 щипки натрий

4 ч.ч. пресято брашно

2 заедно с.л. маргарин

Техника на приготвяне

В до дълбока чиния се смесват всеки човек продукти както и се забърква наистина гъста каша. Заедно с лъжица се взема идващи от кашата, колкото яйце, както и се поставя право в намазнена държач. Върху всяка кръгъл се поставя средна по само малко маргарин както и се пече право в предварително загрята печка.

Содени питки предписани

1 ч.ч. кисело млечни продукти

1 ч.ч. натрошено сирене

2 както и 1/2 ч.ч. брашно

1 бр. яйце

1 ч.л. сода бикарбонат

масло

Техника на приготвяне

Содата се разбърква заедно с киселото млечни продукти. В до брашното се изсипват млякото, яйцето както и сиренето. Идващи от тестото се правят топки колкото яйце, прави се празнина право в топчето пари както и се слага масло. Слагат се право в намаслена тавичка както и се пекат на 200 Заедно с.

Содена питка заедно с паричка

(*12*)1 кг брашно

500 г кисело млечни продукти

1 ч.л. (5 г) сода

3 заедно с.л. (30 мл) олио

1 ч.л. (5 г) натрий

Техника на приготвяне

В до пресятото право в дълбок {съд} брашно се прави кладенче както и право в него се сипва разбърканото кисело млечни продукти със содата. Прибавят се олиото както и солта. Замесва се тестото както и се доомесва на плот, поръсен заедно с брашно. По-рано окончателно наистина се омеси се слага парата (наистина Добре измита както и попарена заедно с вряла вода) както и се омесва на гладка кръгъл. Слага се право в намазаната заедно с олио държач както и непълнолетен се разплесква заедно с горната част на ръката. Заедно с вилица се начертава кръст както и се бодва на редица места. Пече се право в умерена печка за 30 минути. Спазване на като се изпече се изважда върху хавлиена кърпа, завива се наистина се задуши както и водещ може лесно наистина се сложи дори повече една хавлиена кърпа. Следователно стои до поизстине както и придържайки се към това се слага право в сахан или дори подходяща чиния както и се слага на масата.

Виж повече:  Зарибих по рецептата всичките си приятелки: Маринован карфиол за 20 минути - хрупкав и леко пикантен, точно както го обичам!

Содени питки предписани

400—450 г брашно

1 бр. яйце

3 заедно с.л. (30 мл) растително масло

1 ч.л. (5 мл) оцет

200 г кисело млечни продукти

щипка натрий

1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат

Техника на приготвяне

В до пресятото право в дълбок {съд} брашно се прави вдлъбнатина както и право в нея се слагат растителното масло, оцетът, яйцето, солта както и киселото млечни продукти, разбито със содата. Замесва се пари както и се обработва 5-6 минути върху набрашнена плоскост. Разделя се на две равни части, които се оформят на питки заедно с диаметър 18-20 см, набождат се заедно с вилица на редица места, слагат се върху тавичка, намазана заедно с растително масло (просто под питките) както и се пекат право в сериозно загрята печка заедно с порозовяване (за 20 минути). Изпечените питки се увиват право в хавлиена кърпа. Поднасят се заедно с краве масло, овче сирене както и чубрица.

Содена питка за Бъдни вечер

1.5 кг брашно

3 бр. яйца (единия жълтък за намазване)

1 ч.л. глюкоза

1 ч.л. натрий

1 ч.л. сода за {хляб}

1 ч.ч. наливна бира

250 г кисело млечни продукти

3 заедно с.л. олио

Техника на приготвяне

Брашното се пресява {два пъти} както и в посока него се добавя содата. Прави се кладенче както и право в него се налива сместа идващи от разбитите яйца, кисело млечни продукти, олио, натрий, глюкоза както и бирата. Меси се леко пари, което се оставя наистина своя собствена почине за 20 минути. Най-добре се украсява заедно с фигурки подходящи за празника (корабче, риби). Намазва се заедно с отделения жълтък както и се надупчва заедно с вилица (за наистина със сигурност не се спука). Пече се право в умерена печка. Когато е готова се наръсва непълнолетен заедно с вода както и се завива заедно с хавлиена кърпа.

Чубренки

4 бр. яйца

1 ч.ч. кисело млечни продукти

1 ч.ч. мас (масло или дори маргарин)

1 ч.л. натрий

1 ч.л. сода бикарбонат

200 г сирене

1 заедно с.л. чубрица

брашно за леко пари

Техника на приготвяне

Идващи от изброените продукти се меси пари. Оставя се на горещо за 20 минути наистина почива. Идващи от тестото се оформят топки, заедно с големина на малка ябълка както и се нареждат на обхват право в намазана заедно с олио държач. Средна на всяка кръгъл, заедно с ръце се прави вдлъбнатина, право в която се слага по само малко идващи от използваната мазнина. Пекат се право в умерена печка.

Виж повече:  Ако недай си Боже ви се наложи да сложите инжекция по спешност, ето как да го направите (снимки)

Содени питки заедно с риган

3 ч.ч. брашно

1 бр. яйце

1 ч.ч. студена вода

3 заедно с.л. кисело млечни продукти

 2 заедно с.л. зехтин

1 ч.л. сода

1/2 ч.л. натрий

1 заедно с.л. риган

1 скилидка чесън

маслини (в зависимост от броя на питките)

Техника на приготвяне

Скилидката чесън се накълцва на наистина ситно. Содата се погасява право в киселото млечни продукти (право в малка чашка, например). В до дълбока чиния се разбъркват един с друг всеки човек съставки, без маслините, заедно с получаване на наистина леко, лепкаво пари, ако е необходими се прибавя дори повече брашно, зададеното количество брашно е относно. Тестото се оставя право в {хладилник} за 30 минути както и придържайки се към това заедно с мокри или дори намазнени ръце се оформят малки питки, които се подреждат на обхват право в намазнена държач. На всяка питка се забожда маслина. Пекат се право в умерена печка заедно с покафеняване. Тестото е за само малко количество питки. Може лесно наистина се оформи като една питка право в неголяма държач.

Ирландски {хляб} със сода

200 г брашно

150 г пълнозърнесто брашно

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. натрий

250 мл хладко чисти млечни продукти

Техника на приготвяне

Предварително загрейте фурната заедно с 200С. Сипете двата вида брашно, содата бикарбонат, бакпулвера както и солта право в голяма чиния. Направете кладенче средна както и слагам млечни продукти, за наистина се придобиват леко, обаче стегнато пари. Спрей кухненския плот заедно с брашно както и непълнолетен размесете тестото за 2-3 минути. Оформете го на кръгъл {хляб}. Прехвърлете го право в държач, намазана заедно с масло. Печете 15 минути, после намалете фурната заедно с 180С както и печете дори повече 15 минути (до стане златистокафяв както и започне наистина кънти на кухо, когато го почукате под). Извадете хляба както и го увийте право в хавлиена кърпа, до стане възможност наистина го сервирате.

Бърза содена питка

3 ч.ч. брашно

200 г кисело млечни продукти

1 ч.л. сода

1 бр. яйце

1 заедно с.л. олио

1 ч.л. натрий

Техника на приготвяне

Киселото млечни продукти, содата, яйцето както и олиото се разбиват. Спазване на това сместа продължавайки наистина се бърка, като бавно се добавя брашното. Тестото става леко както и се прави на топчета, които се слагат право в намазнена тавичка. Пече се право в умерена печка.

 

 


гледате: 12 вкусни рецепти за Содена питка на Бъдни вечер

Ресурс: https://k2-band.com

Група: cинтетични

Leave a Reply