Утре е празник на християнското семейство-Оставя се масата с храната вечерта, за да ни посети Богородица и да благослови дома


На 21-ви ноември православните християни честват деня Общ преглед Богородично.

На този време родителите на Света Богородица, която по това възможност била момиченце на три години, я завели в до Иерусалимския свято място и отдали в до служение Богу.

Първосвещениците и служителите в до храма ги посрещнали с пеене на свещени химни. Дева Мария e поставена на първото стъпало пред храмовия влизане и за почуда на всеки човек присъстващи, неподдържана идващи от никого, тя се изкачила с лекота по 15-те стъпала и се спряла на най-горното.

Първосвещеник Захария въвел пречистата Отроковица в до Светая Святих, където влизал веднаж в до годината просто първосвещеникът.

Праведните родители принесли дарове и жертви на Бога и спазване на това, като получили благословение идващи от свещениците, се върнали с роднините своя собствена в до Назарет.

21 ноември е приет и за Време на християнското членове на семейството. 

Голямата част от-ранното уведомление за честването на празника е идващи от края на 1-ви век.

Семейното разхождайки се на конгрегация днес символизира влизането на тригодишната Мария в до храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения в посока децата. На този време родителите или дори учителите водят децата в до църквата. Представени на бога, те определено ще разширяване благочестиво в до послушание в посока родителите своя собствена и чистота на нравите.

Право в миналото този време се е чествал в до доста ограничено сфера – просто с родителите и ония идващи от децата им, които със сигурност не са встъпили в до брачни отношения. Всеки човек те отивали един с друг в до храма, за да измолят за семейството своя собствена здраве и здраве и благоволение. Наблюдение това в до дома, събрани навсякъде огнището, на халба червено вино, топла пита и вкусна гозба, чествали – освен празника Общ преглед Богородично – и здравата асоциация помежду своя собствена. Масата оставяли неразтребена, за да дойде Богородица през целия нощта, да своя собствена хапне и да благослови дома.

Виж повече:  12 златни правила за гримиране след 40-те: така гримът не състарява, а подмладява

На този време, народът ни гадае какво определено ще е климат през целия цялата следваща година. Ако е топло и удобно и топло – зимата определено ще е люта, лятото определено ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали буря или дори снеговалеж, зимата определено ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.


гледате: Утре е празник на християнското семейство-Оставя се масата с храната вечерта, за да ни посети Богородица и да благослови дома

Ресурс: https://k2-band.com

Класификация: cинтетични

Leave a Reply