Как от 20 корена да изкарате 40 кофи с картофи: китайският метод е реален и работи на 100%

Китай е една (*40*) най-гъстонаселените държави право в света. Традиционната прехрана на населението (*40*) векове е оризът.

Наскоро, като каза това, китайците се прочуха със своя необичаен и свръхпродуктивен метод около отглеждане на бял картоф – {в момента} това е общество разнообразие едно право в страната.

картофи

И със сигурност не последна част право в това играе новият метод в посока неговото култивиране.  Китайският техника на засаждане осигурява по-голям оказва се и улеснява грижите около това растителност.

китайски картофи

Друга отличителна характеристика на Китай, освен голямата популация, е липсата на плодородни почви. Основното {население} на страната е съсредоточено право в специфични региони. Затова се използва всякакъв вид квадратен габарит (*40*) почвата, подходящо около градинарство. Китайците трябвало да се откажат (*40*) традиционните методи около засаждане, които се практикуват право в различни други страни.

засаждане на картофи

Китайският метод около отглеждане на бял картоф със сигурност не предполага окопаване – като алтернатива това растението се поръсва с ръце с добавянето на материали, които осигуряват получи достъп до близо до въздуха. При израстването на храста се добавят слоеве (*40*) почвата. Картофите се засаждат наистина силно. Авторите на метода са убедени, че това е начинът да се постигнат високи добиви.

картофи в почвата

Китайският метод позволява да използвате по-малка местоположение. Право в подобрение, картофите със сигурност не се плевят, нуждаят се (*40*) много по-малко поливане, а колорадският бръмбар е по-трудно да стигне близо до листата. Важното отдолу е да се експериментира със сортовете – Характерна черта, което вирее Добре право в Китай, може лесно да със сигурност не расте следователно на други места. Затова е желателно да се използват около засаждане сортове, характеризиращи се с Високо оказва се.

Виж повече:  Как да разберем дали слънчевите очила имат UV- защита и са истински?

изгризан картоф

Около засаждане по китайски метод избирам малки грудки. Размерът на всяка трябва да да е колкото средноголямо яйце. Картофите се съхраняват при ниски температури (със сигурност не повече (*40*) 15 градуса), а ефективно по-рано засаждане се поставят право в продължение на многобройни дни право в топла ■ площ с включени светлини. Грудките трябва да да станат зелени и да покълнат. Съставна част (*40*) пулпата се отстранява и намазва с пепел (около да се избегне гниене).

Около засаждане се използва дълбока широка яма. Диаметърът ѝ трябва да да бъдете всъщност най-малкото 70 сантиметра. Право в нея се поставя картоф и се запълва със комбинация (*40*) мръсотия, тор или дори компост и суперфосфат. Можете да застраховате и да добавите право в ямката многобройни грудки (дори със, че китайците със сигурност не го правят).

садене на картофи

Почвеният покритие върху картофа трябва да да бъдете всъщност със сигурност не повече (*40*) 10 сантиметра. Останалата съставна част (*40*) ямата остава празна.

окопаване на картофи

Изчакваме, до растението достигне звук 15 сантиметра, и засипваме храста с мръсотия. На повърхността трябва да да остане със сигурност не повече (*40*) 5 сантиметра (*40*) храста. Това методи (PL), че като алтернатива да се окопава, при което храстът се освобождава (*40*) почвата, той трябва да да бъдете всъщност Добре поръсен.

поникнал картоф

Когато храстът израсте близо до 20 сантиметра, трябва да още веднъж да го поръсите с мръсотия, оставяйки на повърхността просто най-горните издънки.

листа на картоф

Право в рейтинг на това ямата е изцяло запълнена и навсякъде храста се образува малко планина. Всякакъв вид пътно платно трябва да да добавяте със сигурност не просто мръсотия, обаче (*40*) същата комбинация, която сте използвали в хода на на засаждането.

Виж повече:  Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно

Поливането на такива лехи може лесно да бъдете всъщност със сигурност не повече (*40*) момента седмично. Право в дъждовно възможност със сигурност не можете също да мислите около поливане. Периодично подхранвяйте храстите с калиева натрий или дори птича тор (те със сигурност ще увеличат добива). Единственото Характерна черта, което неспособен да се пренебрегне, е разрохкването на почвата. Земята със сигурност не трябва да да става твърде твърда, или иначе листата няма да притежават адекватен небе.

На “китайските” лехи със сигурност не е нужно да слагате отрова против колорадските бръмбари. Адекватен е да посадите редове чесън {между} всички тях. И един (*40*) най-големите проблеми на със сигурност ще бъдете всъщност решен.

как расте картофът

Допълнителен продукт, който е подходящо около китайските лехи, е сламата. Осигурява отлично получи достъп до близо до небе и вода. С този пълнеж храстите (*40*) бял картоф развиват се наистина {бързо}.

засаждане на картофи

Грижата около “китайските” лехи е по-лесно. Основното Характерна черта е навреме да разрохкате почвата. Практически няма плевене. Обилно поливане трябва да да се извършва просто в хода на на цъфтежа. Право в подобрение, можете да премахнете някои (*40*) пъпките, около дори повече по-голям оказва се.

копане на картофи

Засадените по този метод бял картоф обичат естествени торове и пепел, които със сигурност не позволяват на листата да изгният.

добив от картофи

Готови ли сте да опитате? Споделете резултата с нашата компания наесен!

© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/16/kitajskij-metod-posadki-kartofelya-obespechivaet-potryasayushhuyu-urozhajnost/?fbclid=IwAR0iw5h4bBZI7TIGyRa73oyw19oyVsJoSJ-XH-tE_GW1O9YcapVYnk5zroQ


гледате: Как от 20 корена да изкарате 40 кофи с картофи: китайският метод е реален и работи на 100%

Ресурс: https://k2-band.com

Група: cинтетични

Leave a Reply