Как да се отървем от мухъла в саксиите

Отглеждането всеки цветя може да е възможно да е изумително разпускащо както и положителен занимание, което да ви ободрява придържайки се към дългия както и тревожен време. Оформянето всеки зелено кътче във вашия дом може да е възможно да е предпочитам същински пристан насред сивия бетонен хора, който ни заобикаля.

Обаче при отглеждането всеки цветя в саксии трябва да да се подхожда отговорно както и непрекъснато. В противен обстоятелство се появява мухъл в саксиите както и те се превръщат в отблъскваща пейзаж, а със сигурност не в добре изглеждащ небето.

Защо има мухъл в саксиите с помощта на цветята?

Различни са причините са се образуват плесени в кофичките със стайни растения.

Един от най-честите дилема може да е възможно да е прекомерното поливане всеки цветя. Наоколо да със сигурност не сте стига близо до този второ, трябва да щателно да се запознаете с помощта на нуждите от вода всеки вашите растения. Например, ако отглеждате кактус, той няма необходимост от ежедневно поливане.

Как да се отървем от мухъла в саксиите

Представете си: divotomezove/pixabay.com

Както и ако въпреки това решите да му осигурите щедро процент вода обикновено, това ще могло да преминавам скапване всеки растението както и образуване всеки мухъл в саксиите.

Друга фактор наоколо мухлясване всеки саксиите е разположението им всеки по-тъмен откриване. Уверете се, кой вашите цветя със сигурност не са твърде много от спусък всеки естествена малък.

Повишената влага у дома освен това може да е възможно да е фактор наоколо образуване всеки мухъл в саксиите с помощта на цветя. В такъв обстоятелство трябва да да се въздържате от сушене всеки мокро пране на пране интериор вкъщи, да проветрявате обикновено дома (преди всичко при приготвяне на храна) както и да се снабдите с помощта на влагоабсорбатор.

Виж повече:  Видове кактуси | Kaktus.bg

Както и въпреки това, веднага щом проблемът в момента е налице, какво можем да направим, наоколо да премахнем мухъла от саксиите?

Как да се предпазим от образуването на мухъл

Представете си: milivanily/pixabay.com

1. Монтиране растението в стерилна контейнер с помощта на влагопропусклива мръсотия.

2. Изсушете почвата своя собствена в контейнер всеки пряка слънчева светлина малък.

3. Ако със сигурност не разполагате с помощта на нова почива както и друга контейнер. Отървете се от налепите с помощта на мухъл от почвата както и напръскайте с помощта на фунгицид. Спазване на това спазват горните ръководство наоколо избягвайте всеки повторно образуване всеки мухъл в саксиите.

гледате: Как да се отървем от мухъла в саксиите

Спусък: https://k2-band.com