Какво е разрешено и какво е забранено да се прави на Разпети петък

Как точно да прекараме на Разпети петък

Велики петък е денят на най-стриктен съобщение в до християнството. Вярващите изцяло отказват хранене близо до момента на излизането им идващи от храма, обаче близо до този моментално абсолютно нищо. 

Неслучайно именно в до този време идващи от Страстната цяла седмица постът е конкретно педантичен: Църквата повелява на този етап да със сигурност не се яде, нито едното Характерна черта да се пие (също вода). А народът казва, че на Велики петък и мацка със сигурност не пее и У дома със сигурност не вие.

Всяко дихание страда всички заедно заедно с Богочовека, съпричастно е на неговата фаталност и възпоменание. Право в петък няма човек със сигурност не подхваща каквато и да е задача.

Като се има предвид, че Разпети Петък е продължителност на траур и скръб, в до този време и със сигурност не се препоръчва да се отдавате на домашно забавление и гуляи. По-скоро забавления, много по-добре е да се концентрирате върху молитвите и да помагате на близките.

Петък сутринта по-рано началото на службата, средна на храма се издига ”гробът” Христов, украсен заедно с цветя, а на престола се поставя Плащаницaта – платът, заедно с който е завито тялото Христово придържайки се към свалянето му идващи от кръста. Тя представлява порция кърпа, на което е извезан образът на положения в до гроба Спасител. Върху плащаницата се поставят Евангелието, Кръстът и доста цветя. 

Християните идват в до храма и носят цветя следователно, както се отива на възпоменание на близък и скъп приятел. Пристъпват заедно с петиция в посока издигнатия гробница на Христос и благоговейно се покланят на изображението. Целуват постоянно Христовото Физическо тяло извезано на плащаницата, Евангелието и Кръста и полагат цветята.

Виж повече:  Грижи за спатифилум у дома-Малко му трябва, за да цъфти непрекъснато!

Спазване на това се навеждат и преминете през под издигнатото местоположение. Следователно изразяваме нашето преклонение, смирение и скръб пред гроба Господен, обаче по същия начин и благодарност приблизително изкуплението което ни допринесе Спасителят. После още веднъж се покланяме пред издигнатия значими Кръст, изображението на св. Богородица и св. Йоан Богослов и ги целуваме. 

Свещеникът ни дава цъфти приблизително благословение и духовна утеха икона на надеждата и вярата, че дори повече само малко и гроба определено ще остане незапълнен и Христос определено ще Възкръсне. 

Отнасяме цветето в до дома своя собствена и го поставяме над иконите, приблизително да ни напомня, че очакваме великия време. 

Идващи от горенаписаното става кристално чист, че извършваме всеки човек тези действия в до храма със сигурност не идващи от суетна мнение приблизително уелнес, щастлив, а дори повече много по-малко приблизително прощаване на греховете – те могат да бъдат простени изключително в до тайнството Покаяние, Допускане, – а водени идващи от чиста и силна мнение се покланяме на Христовия гробница”.

Фолклорни традиции на Разпети петък

Право в подобрение в посока християнските традиции, на “Велики петък” има индивидуален обичаи, повтарящи суеверия и обикновено притежават езически корени. Например, често сепалят на високи хълмове огньове, защитаващи, в зависимост от вярата, идващи от зли духове. Съществува и забраната приблизително селскостопанска и ковашка задача. 

Жените трябва да да се откажат идващи от шиене и плетене, а цялата друга домакинска задача трябва да да бъдете всъщност завършена близо до Велики етвъртък. Обаче печенето, напротив, препоръчва се: смята се, че хлябът, приготвен на този време, може лесно да възстановяване болести.

Виж повече:  Кратък еротичен разказ за голямото О...


гледате: Какво е разрешено и какво е забранено да се прави на Разпети петък

Ресурс: https://k2-band.com

Класификация: cинтетични

Leave a Reply